Вицешампионът Германия се класира за полуфиналите на Европейското първенство до 17 години в Словения, след като във втория си мач от Група “А” победи Исландия с 1:0 в Любляна.

Единственият гол падна още в 20-ата минута на мача, а негов автор беше Марк Щендера. 16-годишният халф на спечелилия промоция в елита на германското първенство Айнтрахт (Франкфурт) беше точен в едва втория си мач за националния тим, като това беше и негов първи двубой като титуляр. В първия мач на турнира Щендера се появи в игра като резерва, а Германия спечели с 1:0 срещу отбора на Грузия.След успеха си младият Бундестим оглави класирането на групата с 6 точки и си осигури участие на полуфиналите.

В другия мач от групата Франция и Грузия поделиха точките след 1:1. “Петлите” са втори с 2 точки, а Грузия на последната позиция с една точка.

В Група “B” Холандия и Белгия завършиха 0:0, а Полша и Словения също поделиха точките след 1:1. Лидер в класирането е Холандия с 4 точки, колкото има и Полша, който е с по-лоша голова разлика. Белгия и Словения са на трето и четвърто място с по една точка.