Крис Фюрих и Робин Кох са поредните двама футболисти, които ще бъдат част от отбора на Германия на предстоящото Европейско първенство

След два дни обаче трябва да бъде направена и официалната презентация на целия тим. Страната е домакин на Европейските футболни финали от 14 юни до 14 юли.

Германия разкрива по свръх любопитен начин националите си за Евро 2024 ВИДЕО

По-рано през деня бе обявено името на Никлас Фюлкруг, по една от програмите на WDR (Вест-Дойче Рундфунк). Сега дойде ред и на халфа на Щутгарт Фюрих, който беше обявен с поставянето на името и лицето му върху торба за хляб от пекарна в района на Шварцвалд. Номинацията на защитника на Айнтрахт Франкфурт Кох пък беше направена от комедиантите братя-близнаци Денис и Бени Волтер.

"Само като си помисля и настръхвам от тази новина. Това ме прави толкова горд", каза 31-годишният Фюлкруг по телефона в шоуто на WDR. Той има 15 мача и 11 гола, но е получил персонално потвърждение, че ще бъде на Евро 2024 от селекционера Юлиан Нагелсман след мачовете през март с Франция и Нидерландия. "Разговаряхме дълго заедно по време на последните тренировки с националния отбор. Нищо конкретно, но когато треньорът говори толкова дълго с тебе, задава ти въпроси, трябва да си глупак, за да не се сетиш накъде вървят нещата. Явно е, че ме е планирал", отговори нападателят на Дортмунд на въпрос кога е усетил, че ще бъде част от Бундестима.

26-годишният Фюрих до момента има три мача за Бундестима една, но е важен фактор в сензационния сезон на Щутгарт в първенството. За момента те са на 3-о място и със сигурност ще играят в Шампионската лига през есента.

27-годишният Кох не е играл за страната от последния от осемте си общо мача, записани точно преди Евро 2021. За двете контролни срещи през март той беше извикан, но не записа нито минута.

С тримата футболисти групата на Нагелсман вече наброява седем, всичките обявени в последните дни.