Германският нападател Лукас Подолски прекрати кариерата си в националния отбор на Германия. 31-годишният Принц Полди обяви новината на профила си в „Инстаграм“.

Подолски дебютира за „бундестима“ през 2004 година при загубата с 0:2 от Унгария в контрола и 12 години по-късно напуска „маншафта“ след 129 мача и 48 гола. Така той стана поредният играч от шампионския отбор на Германия от Мондиал 2016, който прекратява кариерата си в националния тим.

„Съобщих на селекционера на националния отбор Йоахим Льов, че повече няма да играя за Германия. Искам да концентрирам усилията си в определена насока. Решението е трудно, тъй като „бундестимът“ винаги е бил важна част от футболната ми кариера. По време на почивката след Евро 2016 усетих, че е време да спра с националния отбор“, написа нападателят на Галатасарай в социалната мрежа.

Подолски е вторият световен шампион от Мондиал 2014, който прекратява кариерата си в националния отбор на Германия след Евро 2016. Първо това стори Бастиан Швайнщайгер. Така вече пет играчи от шампионския тим на „маншафта“ вече не са част от отбора. Преди това се отказаха Филип Лам, Мирослав Клозе и Пер Мертезакер.