Провалилият се на Мондиал 2018 в Русия с отпадане още в груповата фаза тим на Германия победи трудно Перу с 2:1 в контрола, която се игра в Зинсхайм. Луис Адвинкула (22) изведе „инките“ напред в резултата, а Юлиан Брандт (25) и дебютантът Нико Шулц (85) донесоха успеха за Бундестима.

Селекционерът на четирикратния световен шампион Йоахим Льов бе направил някои промени, като на вратата започна Марк-Андре тер Щеген на мястото на капитана Мануел Нойер, Никлас Зюле замени контузения Матс Хумелс, а отляво на защитата дебют за Германия записа Нико Шулц, предпочетен пред Антонио Рюдигер. Томас Мюлер бе оставен резерва, а капитанската лента бе на ръката на Тони Кроос.

Срещата предложи доста положения пред двете врати заради откритата игра на отборите. Перу имаше шанса да поведе в 22-ата минута, когато Луис Адвинкула се възползва от грешка на Шулц и преодоля Тер Щеген за 0:1. Радостта на „инките“ бе кратка, тъй като три минути по-късно Юлиан Брандт изравни след пас на Кроос и прехвърлящ удар за 1:1. Малко след това и Тимо Вернер вкара гол, отменен правилно заради засада.

В началото на втората част гостите на два пъти пропуснаха от добри позиции, а в 55-ата минута Тимо Вернер се озова сам срещу вратаря на Перу, но не намери целта. Три минути по-късн същото направи и Фарфан на отсрещната врата. Нилс Петерсен също се размина с гола в 74-ата минута, но в 85-ата минута асистира на дебютанта Нико Щулц, който оформи крайното 2:1 и донесе победата за Бундестима.