Франция допусна домакински обрат и загуби от резервите на Германия с 1:2 в контрола, играна на „Стад дьо Франд” в Париж. Това бе първа победа на Бундестима на френска земя от 1935 година, когато печели с 3:1 в Париж, и като цяло първа от над четвърт век. За последно германците бяха побеждавали "петлите" през 1987 година, когато ФРГ надви Франция с 2:1 в Париж.

Селекционерът на „петлите” Дидие Дешан не можеше да разчита на Хатем Бен Арфа, Филип Мексес и Йоан Гуркюф, а колегата му начело на Бундестима Йоахим Льов трябваше да гради състава си без Марио Гьотце, Мирослав Клозе, Марко Ройс, Бастиан Швайнщайгер и Марсел Шмелцер.

Срещата започна с натиск на Германия и още в първите минути на два пъти Сами Кедира можеше да се разпише, но пропусна да го направи. Постепенно „петлите” изравниха играта и създадоха опасности пред вратата на Рене Адлер. В 17-ата минута удар на Месут Йозил не намери целта, а малко след това и Марио Гомес не успя да огорчи Лорис. Малко по-късно Мертезакер разтресе напречната греда на Франция с удар с глава. Последва пропуск на Хьоведес, а за домакините неточен бе Валбуена.

Стигна се до 44-ата минута, когато Матийо Валбуена се възползва от грешка в отбраната на гостите и след центриране на Сисоко с глава вкара за 1:0. Преди да падне гола Карим Бензема нацели напречната греда от пряк свободен удар.

След почивката гостите се върнаха в мача. В 51-ата минута Илкай Гюндоган изведе Томас Мюлер очи в очи с Уго Лорис и нападателят на Байерн изравни за 1:1. Последваха неточни изстрели на Бензема и Валбуена.

В 74-ата минута Сами Кедира осигури пълен обрат на Бундестима след образцова комбинация с Месут Йозил. Опитите на домакините да се доберат поне до равенство не се оказаха успешни и така Германия се поздрави с престижна победа.

Франция – Германия 1:2
1:0 Матийо Валбуена (44), 1:1 Томас Мюлер (51), 1:2 Сами Кедира (74)

Франция: Лорис, Саня, Евра, Сако, Косчиелни (46 – Рами), Рибери, Матуиди (46 – Капу), Валбуена (86 – Менес), Кабай, Сисоко (80 – Жиру), Бензема

Германия:
Адлер, Лам, Мертезакер, Хьоведес, Хумелс, Йозил, Кедира, Гюндоган, Гомес (57 – Кроос), Подолски (68 – Шюрле), Мюлер (89 – Бендер)

Париж, „Стад де Франс”