Германия подаде заявка за домакинство на европейското първенство през 2024 година, обявиха от местния футболен съюз. Според плановете на кандидатурата шампионатът ще се проведе на 10 стадиона, които ще бъдат представени през септември.

Крайният срок за подаване на документи за приемане на европейското първенство след седем години е 3 март. УЕФА ще обяви домакина на шампионата през септември 2018 година.

„Домакинството на първенството през 2024 година може да се окаже ключово за целия германски футбол. Ще направим първокласна кандидатура и ще предложим 10 стадиона, а при избирането им ще се ръководим от редица фактори. Разполагаме с необходимата инфраструктура и ноухау, за да отговорим на икономическите и екологичните норми на Европа“, заявиха от ГФС.

Както е известно, Евро 2020 ще се проведе в 13 европейски града и без страна домакин. Разширеният формат е заради честването на 60-ата годишнина на европейските първенства. За последно Германия беше домакин на континентален шампионат през 1988 година, когато първенството беше във ФРГ. Последният голям футболен турнир на територията на страната беше Мондиал 2006.