Германия се класира за финала за Купата на конфедерациите. Бундестимът отнесе Мексико с 4:1 в полуфинална битка от турнира. Момчетата на Йоги Льов спечелиха с лекота срещата в Сочи, като още до 8-ата минута вече имаха комфортен аванс от два гола.

Спорът за титлата е в неделя срещу Чили, който елиминира Португалия с 3:0 след дузпи.

Германия поведе в 6-ата минута, когато Леон Горецка се възползва от груба грешка в мексиканската отбрана и откри резултата. Само секунди по-късно отново той беше в прегръдките на своите съотборници. Горецка се възползва от пробив и пас на Тимо Вернер и от дъгата пред наказателното поле простреля вратаря Гилермо Очоа за 2:0. Това беше негов трети гол в турнира. Тимо Вернер направи преднината на бундестима класическа в 59-ата минута. Той беше изведен на празна врата от Хектор и без проблеми реализира за 3:0. „Ацтеките“ намалиха с гол на Марко Фабиан (89), но малко по-късно Амин Юнес (90+1) фиксира крайното 4:1.

Германия е в серия от 14 мача без загуба (11 победи и 3 равенства). Последното поражение на „маншафта“ беше с 0:2 от Франция на полуфиналите на Евро 2016.

Световният шампион Германия се изправя срещу Чили на финала за Купата на конфедерациите в неделя.

ГЕРМАНИЯ – МЕКСИКО 4:1
1:0 Леон Горецка (6), 2:0 Леон Горецка (8), 3:0 Тимо Вернер (59), 3:1 Марко Фабиан (89), 4:1 Амин Юнес (90+1)

 

Сочи, „Фишт“
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

 Германия: Марк-Андре тер Щеген, Матиас Гинтер, Бенямин Хендрикс, Антонио Рюдигер, Джошуа Кимих, Леон Горецка (67-Емре Джан), Себастиян Руди, Йонас Хектор, Ларс Щиндъл (78-Юлиян Брандт), Юлиан Дракслер (81-Амин Юнес), Тимо Вернер

 Мексико: Гийермо Очоа, Мигел Лаюн, Нестор Араухо, Ектор Морено, Освалдо Аланис, Джонатан дос Сантос (66- Рафаел Маркес), Ектор Ерера, Джовани дос Сантос (63-Марко Фабиан),  Раул Хименес, Хавиер Ернандес, Хавиер Акино (46-Ървинг Лозано)

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!