Германия победи с 2:1 при визитата си на Украйна в среща от третия кръг на Лигата на нациите и след две равенства записа историческа първа победа от седем мача в турнира до момента – 4 ремита (2 от това издание на надпреварата) и 2 загуби.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Бундестимът доминираше на „Олимпийския стадион“ в Киев и поведе с гол на защитника Матиас Гинтер (20), който се разписа от непосредствена близост след асистенция на пробилия в наказателното поле Матиас Гинтер. Леон Горетцка (49) удвои преднината на гостите след грешка на вратаря Бушчан, който изпусна топката и тя рикошира в главата на голмайстора. Никлас Зюле извърши нарушение в наказателното поле срещу Яремчук, а Руслан Малиновский (76-дузпа) бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат.

В другия мач от група 4 на Лига А Испания надви у дома Швейцария с 1:0. Единствения гол реализира Микел Оярсабал (14) още в първия четвърт час след асистенция на Микел Мерино. Вратарят на гостите Ян Зомер не изрита топката напред, а опита пас към Джака. Подаването беше неточно, халфът се подхлъзна, а Мерино чукна към съотборника си в Реал Сосиедад Оярсабал и той вкара гола. До края на мача нито един от двата тима не успя да реализира някое от създадените положения. В последните минути Испания изцяло се бранеше, а центриранията пред вратата на Де Хеа не бяха едно и две, но стражът на домакините не трепна нито веднъж. Така „Ла Фурия“ регистрира 16-и успех срещу този съперник в последните 20 мача между тях, в които имаше четири равенства и една победа за „кръстоносците“.

Испания записа втори успех в групата и остава на върха със 7 точки пред Германия с 5 и Украйна с 3, а на дъното е Швейцария с 1. В следващия кръг испанците гостуват в Украйна, а Бундестимът приема „часовникарите“.

Всички резултати от Лигата на нациите в събота:

Лига А
Група 4
Испания - Швейцария 1:0

1:0 Оярсабал (15)

Украйна - Германия 1:2
0:1 Гинтер (20), 0:2 Горетцка (49), 1:2 Малиновски (76-дузпа)

Лига С
Група 1
Люксембург - Кипър 2:0

1:0 Синани (12), 2:0 Синани (26)

Черна гора - Азербайджан 2:0
1:0 Йоветич (9), 2:0 Иванович (71)

Лига D
Група 1
Фарьорските острови - Латвия 1:1

0:1 Икауниекс (25), 1:1 Ферьо (28)

Андора - Малта 0:0

Група 2
Лихтенщайн - Гибралтар 0:1

0:1 Де Бар (10)