Германия се класира за световното първенство в ЮАР догодина, след като победи с 1:0 Русия като гост в мач от квалификационна Група 4. Бундестима стана четвъртият европейски тим с място на Мондиал 2010 след Холандия, Англия и Испания.

Единствения гол в мача бе реализиран от Мирослав Клозе, който се разписа в 35-ата минута. Нападателят на Байерн бе изведен в чиста позиция след комбинация между Йозил и Подолски.

С това попадение Клозе излезе самостоятелно на трето място във вечната ранглиста на голмайсторите на националния отбор на Германия. Той вече има 48 попадения, а досега делеше мястото с Юрген Клинсман и Руди Фьолер. Михаел Балак пък се изравни с Берти Фогтс на деветото място в класацията по изиграни срещи за Бундестила – по 96.

Руснаците имаха много чисти положения за гол, но те бяха пропиляни от Александър Кержаков и Владимир Бистров. „Сборная” имаше претенции за дузпа в последните минути заради фаул срещу Бистров.

Германците доиграха мача с 10 души, след като Джером Боагенг отбеляза дебюта си в национания отбор с червен картон в 69-ата минута. Той получи втори жълт картон за груб фаул срещу Бистров.

Победата утвърди Германия на първото място в групата един кръг преди края на квалификациите и с 25 точки е недостижим на върха. Русия е с 21 точки и сигурен за второто място, така „сборная” ще търси път към Мондиал 2010 чрез баражите./БЛИЦ