Германия направи домакинско 2:2 с Кот д`Ивоар в контрола, която бе първият мач на тима след самоубийството на вратаря Роберт Енке. Лукас Подолски вкара втория си гол в мача в добавеното време, за да донесе ремито.

Преди мача двата тима отдадоха респект към Енке. Капитанът на „маншафта” Михаел Балак, който не игра заради контузия на коляното, постави фланелката с № 1 на Енке на резервната скамейка.

Играчите на Кот д`Ивоар излязоха с фланелки със снимка на германския вратар, а двата тима играха с черни ленти на ръкавите. Преди мача имаше минута мълчание, а кадри от живота на Енке бяха показани на видеоекрана на стадиона под съпровода на песента “You’ll Never Walk Alone.”

По-рано през деня германските национали разпространиха писмо, в което се казваше „ние ще играем за Германия, за феновете, то преди всичко за теб. За един добър приятел, чиято смърт ни сближи още повече.”

„Тази вечер няма да ни е лесно да си завържем обувките и да излезем на терена, където да тичаме през целите 90 минути както винаги си ни подканял”, се казва още в писмото.

Енке се хвърли пред преминаващ влак преди осем дни, след като години наред се е борил с депресия. Той не бе в състава на Германия за мача заради прекарано наскоро заболяване.

„Не бе лесно да се играе след тази ужасна седмица, но играхме добре и създадохме добри положения”, заяви Филип Лам, който бе капитан на Германия в този мач.

Подолски се разписа от дузпа в 11-ата минута за Германия, а Еманюел Ебуе изравни в 57-ата. Сейду Думбия се появи в игра в 85-ата минута и две по-късно се разписа за Кот д`Ивоар, който също като германския тим се подготвя за участие на Мондиал 2010./БЛИЦ