Германия навакса изоставане от два гола за равенството 3:3 с Украйна в контролна среща, която бе първият официален мач на новия “Олимпийски стадион” в Киев, домакин на финала на Евро 2012.
 
“Маншафтът” доминираше, въпреки че бе без няколко важни играчи. Украинците, подкрепяни от 70 000 зрители, бяха много опасни при своите контраатаки.
 
Домакините откриха резултата в 28-ата минута чрез Андрий Ярмоленко. Евген Коноплянка удвои в 36-ата, след като спринтира с топката близо 45 метра.
 
Тони Кроос върна едно попадение за германците с удар извън наказателното поле в 39-ата минута, но Украйна възстанови аванса си от два гола преди почивката чрез Серхий Назаренко.
 
В 65-ата минута Симон Ролфес намали изоставането на немците, засичайки топката след изпълнение на корнер от Месут Йозил. В 77-ата минута Томас Мюлер изравни с удар от 20 метра.
 
“Направихме няколко грешки и те доведоха до попаденията в нашата врата. Ние заложихме на нападателен стил, но съм изненадан, че допуснахме три гола. Украйна игра много добре. Не съм виждал отбор, който толкова здраво да се бори за топката”, заяви германският селекционер Йоахим Льов.
 
Украйна можеше да стигне до изненадваща победа в края на мача, но Марко Девич на два пъти не успя да се разпише след извеждащи подавания на Коноплянка.
 
“Доволен съм от играта и резултата. Играчите се бориха заедно в трудните моменти. Благодаря на отбора за раздаването”, заяви треньорът на украинците Олег Блохин./БЛИЦ