Германският футбол също е представлявал голям интерес за азиатската тотомафия, базирана в Сингапур. Това обяви главният следовател от прокуратурата в италианския град Кремона Серджио Ло Прести пред германската държавна телевизия ARD в предаването „Sportschau”.

„Някои от лицата, срещу които водим разследване за уговорени футболни срещи в Италия, са се занимавали с мачове и в Германия и са искали да ги манипулират”, сподели Ло Прести, потвърждавайки изказванията на един от своите подчинени прокурори Роберто Ди Мартино още преди няколко седмици.

За Ло Прести обаче остава отворен върпоса дали тотомафията от Сингапур наистина е манипулирала мачове и от германската Бундеслига. Според него повече от 100 лица, от които половината са настоящи и бивши футболисти, са замесени в мрежата за манипулиране на мачове.

„Между 50 и 60 мача са манипулирани в Италия. От 200 000 до 300 000 евро са били необходими за уговаряне на мач от Серия „А”, около 100 000 евро за Серия „Б” и 50 000 до 60 000 за по-долните дивизии”, разкри Ло Прести.