Германската футболна лига взе изключително интересна мярка, за да може спокойно да бъдат завършени сезоните в Бундеслигата и Втора бундеслига.

От 12 май всички 36 клуба от двете най-силни дивизии в пирамидата на немския футбол ще бъдат задължени да излязат на лагер в пълна изолация. Целта е да се предотврати ново масово заболяване на играчи от някой отбор и това да наложи отлагане на мачове, както се случи в последните дни с Херта.

Преди това ще бъде наложена частична мярка, която влиза в сила от 3 май. Тогава всички играчи, треньори и медицински лица на отборите ще се подложат на тестове за коронавирус. След това ще им бъде позволено да напускат домовете си само за тренировка или мачове. Такава процедура се ползваше в края на миналия сезон.

На 12 май ще се направи ново тестване с PCR и след това всички членове на даден отбор с отрицателни резултати ще бъдат събрани на лагер. Тази мярка ще бъде валидна до края на сезона – 22 и 23 май. В периода на провеждане на тези лагери попадат последните два кръга от Бундеслигата и Втора бундеслига.