Германия спечели с 1:0 мегадербито с Нидерландия от Група А3 в Лигата на нациите. Единственото попадение в мача, игран на „Алианц Арена“ в Мюнхен, вкара дебютантът Джейми Левелинг.

Преди началото на срещата бяха изпратени легендите на Германия Мануел Нойер, Томас Мюлер, Тони Кроос и Илкай Гюндоган, които се отказаха от националния отбор след Евро 2024.

Мачът на „Алианц Арена“ започна с масиран натиск на Германия и той даде резултат още преди да са изтекли 120 секунди игра.

Серж Гнабри намери Джейми Левелинг, който прониза Барт Вербрюген. Гол или не? След намеса на ВАР попадението беше отменено, въпреки че ситуацията бе изключително тънка, а засадата – много спорна.

Фатална за гостите се оказа 64-ата минута. След корнер Клайндинст стреля с глава, Ван де Вен изчисти топката право на пътя на Левелинг и той буквално щеше да скъса мрежата с топовен шут - 1:0!

Последваха по-силни моменти за „лалетата“ и в 77-ата минута Шави Симонс уцели напречната греда.

Бундестимът си осигури участие  в елиминациите в турнира, събра 10 точки и е на върха във временното класиране, а Нидерландия остава втори с 5 точки.