Една от легендите на немския и световен футбол Гюнтер Нетцер разкритикува Марио Гьотце за бледото му представяне с екипа на германския национален тим след три безлични за него години в Байерн, където след серия от контузии бе закотвен на резервната скамейка от Хосеп Гуардиола. 24-годишният халф има договор с баварците за още един сезон и на този етап няма намерение да сменя клуба.

„Марио все още търси предишното си аз. Той изобщо не се разви в Байерн. Той така и не оправда очакванията към себе си. Зависи изцяло от неговия характер дали трябва да напусне Байерн. Това не е лесна стъпка. Дали трябва да остане тук или да отиде в чужбина? Повечето пъти един трансфер в чужбина се отразява добре на футболистите. Особено за тези, които имат какво да доказват“, коментира Нетцер.

„Преди време Хосеп Гуардиола каза, че Марио Гьотце е най-добрият след Лионел Меси, когото той някога е тренирал. Разбирам това сравнение, защото Гьтоце разполага с невероятни умения. Те обаче са напълно похабени, ако не ги показваш на терена. Той трябва да се доказва отново и отново“, добави легендарният бивш немски национал.