Германската футболна лига официално призна Един Джеко за автор и на двата гола на Волфсбург при победата с 2:0 над Щутгарт, въпреки че първото попадение бе реализирано от Симон Кяер.
 
Джеко вкара втория гол, но в неговия актив бе прибавен и първият, макар че топката бе минала голлинията още след удара с глава на Кяер. Топката отскочи и се върна терена, където босненският нацинионал я прати отново във вратата.
 
Съдията Маркус Вингенбах не е видял, че топката минава линията след удара на датчанина и е записал в тефтерчето си Джеко като автор на попадението. Германската футболна лига реши да се довери на отчетеното от рефера в официалния протокол.
 
“От моята перспектива топката не бе във вратата след първия удар. Имах съмнения и затова оставих играта да продължи”, обясни Вигенбах пред медиите.
 
Ситуацията за пореден път повдигна въпроса за въвеждането на технологии, които да са в помощ на съдиите при такива ситуации. В събота телевизионните повторения показаха, че топката е преминала голлинията още след удара на Кяер.
 
Датчанинът се надяваше, че голът ще бъде отчетен на негово име и по този начин най-сетне ще се сдобие с първо попадение в Бундеслигата. Вместо това Джеко вече има 7 гола от началото на сезона./БЛИЦ