Германия разби с 8:0 като гост Сан Марино в двубой от група "С" на световните квалификации. Въпреки, че Йоаким Льов даде шанс на много млади играчи, играта на Бундестимът не пострада.

Германия поведе в резултата в 7-та минута, когато Илкай Гюндоган подаде към Сами Кедира, който реализира. Само две по-късно Серж Гнабри вкара първото от трите си попадения. Той се разписа още два пъти, в 58-ата и 76-ата, и записа хеттрик.

Йонас Хектор отбеляза третия гол за Германия в 32-та минута след асистенция на Марио Гьотце, а след това направи 5:0 в 65-ата.
Матиа Стефанели си отбеляза нелеп автогол в 82-та минута, а Германия поведе със 7:0. Последното попадение дойде след 3 минути и бе дело на Кевин Фоланд.

В друг мач от групата Северна Ирландия постигна много важна победа с 4:0 като домакин срещу Азербайджан. Това е първо поражение за азерите от началото на световните квалификации. Попаденията бяха дело на Кайл Лафърти, Гарет Макоули, Конър Маклафлин и Крис Брънт.

В класирането Германия е начело с 12 точки, докато Северна Ирландия има 7. Азербайджан също е с толкова, а Чехия има 5. Норвегия е с 3, а Сан Марино няма спечелен актив.




ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​