Полузащитникът на Барселона Илкай Гюндоган се оттегли от националния отбор на Германия. 33-годишният халф на Барселона обясни за това в социалните мрежи.

„След няколко седмици размисъл стигнах до решението, че е време да прекратя кариерата си в националния отбор. Поглеждам назад с голяма гордост към 82 международни изяви за моята страна, число, което никога не бих могъл да си представя, когато направих своя дебют в националния отбор през 2011 година.

Най-важното за мен беше огромната чест, че успях да бъда капитан на националния отбор на Евро 2024 у дома. Но още преди турнира усетих някаква умора в тялото и в главата си, което ме накара да се замисля.

Благодаря на всички фенове, служители, треньори и съотборници, които ме придружаваха в това пътуване. За мен беше чест! Благодаря ти, Германия!“, написа Гюндоган.

Илкай Гюндоган има 19 гола в 82 мача за националния отбор на Германия. През 2012 година халфът стана бронзов медалист на Европейското първенство с националния отбор.

Стана ясно също така, че саудитският Ал Насър проучва възможността да привлече Гюндоган от Барселона, съобщава арабската медия „365scores arabic“. Според информацията, хора от Ал Насър вече са влезли в контакт с каталунците, за да се информират за условията, при които могат да привлекат германския футболист.

Барса е тогова да продаде Гюндоган в Саудитска Арабия срещу достатъчно добра оферта от финансова гледна точка. Самият футболист е склонен да напусне, след като не влиза в сметките на треньора Ханзи Флик.

В този случай Барса може да получи известна финансова възвръщаемост от операцията, но Гюндоган ще трябва да постигне споразумение и да реши да се насочи към саудитския футбол, нещо, което не изглежда никак ясно.

Гюндоган има други предложения на масата и тази седмица ще трябва да определи бъдещето си.