Германският национал Джонатан Та няма да поднови договора си с Байер (Леверкузен), който изтича през следващото лято. Централният защитник беше трансферна цел на Байерн и Барселона през последните месеци, но до сделка не се стигна.

“В Леверкузен съм от девет години, преживях всички възходи и падения, а върхът беше фантастичният минал сезон, в който спечелихме почти всичко. Ако удължа договора си на 28 години, това означава, че вероятно ще играя за тима до края на кариерата си, а винаги съм се стремял да извлека всичко възможно от нея. Искам да използвам потенциала си и през лятото имах чувството, че е време за нещо ново”, коментира Та пред “Зюддойче Цайтунг”.

“Съобщих желанията си ясно и открито, но след това идва онзи момент, при който всички зависи от клубовете, които да постигнат споразумение. Понякога има слухове, спекулации - и в крайна сметка страда футболистът. Имаше и други оферти, не само от Байерн. Харесва ми да играя в Леверкузен. Но ми се искаше всичко да е възможно най-рационално и да не са намесени толкова много емоции“, допълни германският национал.

„Няма да си променя мнението си. Решението ми е също толкова ясно, колкото и преди. Няма да удължа договора си - поради причините, които вече споменах. Имам договор до 2025 г., а дотогава ще дам всичко от себе си за Леверкузен. Все още не мисля за това дали ще заиграя в Байерн, предстои ми един сезон с Байер (Леверкузен)”, обясни още централният цащитник.