Защитникът на Реал (Мадрид) и Германия Антонио Рюдигер дари за благотворителност премията, която му се полага за участие на световното първенство в Катар от 20 ноември до 18 декември. Той е превел сума, равна на тази, която очаква да получи, за сложни и скъпи операции на 11 деца от Сиера Леоне - страната, в която е родена майка му.

Парите на Рюдигер помагат на деца с вродено плоскостъпие (още известно като дюстабанлии). Хората с този проблем са принудени цял живот да използват патерици, а в Сиера Леоне децата често стават обект на подигравки в училище, докато възрастните трудно намират работа.

„Боли да гледам обстоятелствата, при които растат децата в Сиера Леоне. По време на операцията деформацията на стъпалото се коригира до такава степен, че пациентите най-накрая ще могат да ходят и да участват в социалния живот след няколко месеца последващо лечение“, написа Рюдигер в "Инстаграм".

„В Германия ми бяха дадени възможности, които са недостъпни за много хора в Сиера Леоне. Благодарен съм за тези възможности и високо ценя привилегированото положение, в което се намирам. Да помагам тук е въпрос на чест за мен. В бъдеще бих искал да направя още много проекти в Сиера Леоне със семейството си. Огромни благодарности на цялото семейство на BigShoe и всички участващи лекари, че направиха това отново възможно в Сиера Леоне. Съпричастни сме с тези деца, те отново могат да живеят по-добър живот след операциите си - Бог да ги благослови и защитава“, добави германският национал.