Една от звездите на Борусия (Дортмунд) Илкай Гюндоган води преговори едновременно с Барселона и с Байерн. Това призна самият играч. През миналия сезон той записа 33 мача за Борусия във всички турнири, в които вкара три гола и направи пет асистенции.

„Водя преговори с Барселона и Байерн, но все още не съм взел окончателно решение. Все още нищо не е ясно. Борусия е голям отбор, който ще бъде оглавен от голям специалист, но аз не знам как ще играе тимът догодина. В известен смисъл мога да кажа, че се радвам, че сезонът приключи“, заяви Гюндоган, цитиран от „Дейли Мейл“.

24-годишния халф отказа да поднови договора си с вестфалци, изтичащ през лятото на 2016 година.  Ако се стигне до сделка между каталунците и вестфалците, Гюндоган най-вероятно ще заиграе за Барселона от януари 2016 година, тъй като испанският шампион има забрана да извършва трансфери през 2015-а.

Халфът се присъедини към тима от Дортмунд през 2011 година за 6,5 милиона евро от Нюрнберг и вече има 79 мача и 9 гола за жълто-черния екип в Бундеслигата. За бундестима е записал 9 срещи и 2 попадения.