Бившият шампион на Кипър Анортозис назначи германецът Ернст Мидендорп като треньор на тима, след като не успя да се договори с неговия сънародник Евалд Линен.

През миналия месец от записалия добри игри в Шампионската лига тим обявиха, че се постигнали споразумение с Линен, който да наследи напусналия Темури Кецбая.
 
В Анортозис играят бившият френски футболист на Левски Седрик Бардон, както и румънският ексиграч на Литекс и ЦСКА Еуген Трика. В тима е и бившият гръцки национал Траянос Делас.
 
Днес от клуба обявиха, че назначават 50-годишният Мидендорп и разкриха, че очакват пристигането му в Кипър да стане утре. Германецът ще води тима с едногодишен договор, като има опция за удължаването му за още един сезон.
 
Въпреки че от клуба не оповестиха публично, защо се е провалила договорката с Линен, местните медии твърдят, че от Анортозис не са искали да чакат, а германеца е поискал повече време за размисъл.
 
В своята треньорска кариера Мидендорп е водил южноафриканския Кайзер Чийфс и германския Арминия (Билефелд). Кецбая напусна Анортозис на 13 април като обяви лични причини за решението си, но разкри, че това е най-доброто за клуба.
 
Въпреки доброто представяне в Шампионската лига, Анортозис записа разочароващ сезон в кипърското първенство, къдено ще завърши на трето място, а шампион ще бъде АПОЕЛ (Никозия).
 
Сезонът на клуба започна да върви надолу през ноември, когато президентът Андреас Пантели бе арестуван по обвинения за злоупотреби, но след това бе освободен./БЛИЦ