Преди 25 години Германия спечели третата си световна титла по футбол и героите на Бундестима оттогава ще се съберат да отбележат юбилея. На 8 юли 1990 година германците побеждават формирания около звездата Диего Армандо Марадона тим на Аржентина с 1:0 на финала на световното първенство в Италия. Победният гол на „Олимпико” в Рим вкарва Андреас Бреме, който в 85-ата минута е точен от дузпа срещу аржентинския страж Серхио Гойкоечея. Така след два загубени поредни финала Германия печели трофея за трети път в историята след 1954 и 1974 година.

Героите на Бундестима от Мондиал 1990 са наддали килограми и някои от тях имат малко по-малко коса на главата си, но със сигурност не забравили да празнуват. Те ще отбележат юбилея със среща в Калтерн (Южен Тирол), където се подготвяха под ръководството на легендарния Франц Бекенбауер за първенството на планетата през 1990 година в Италия.

Юрген Клинсмен ще пропусне сбирката в Южен Тирол. Той е селекционер на САЩ и води в момента тима на турнира „Голд Къп”. Бившият нападател пропусна и последната среща на героите от Мондиал 1990 през 2010 година, когато героите от Мондиал 1990 се събраха във Фрайбург. През 1995 година срещата е била на Щарнбергерзее в Бавария, а през 2000 година в Рим, където бе спечелена третата световна титла.