Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган, който вкара и двата за гола за победата с 2:1 над Манчестър Юнайтед на финала за ФА Къп в събота, е останал без шампионски медал от турнира.

32-годишният германски национал и белгиецът Кевин де Бройне не получиха отличия от принц Уилям при награждаването на „Уемлбли“. Вратарят Едерсон впоследствие даде своя медал на Де Бройне, и това е може да се види на снимките от радостта на "гражданите", но Гюндоган се оказа без такъв.

На снимките след триумфа се вижда, че с отличие е окичен левият бек Серхио Гомес, който дори не беше в групата за финала на ФА Къп.

От Английската футболна асоциация обясниха, че по време на награждаването за победителя в турнира се предвиждат точно 20 медала – по един за играчите от стартовия състав, деветте резерви и за мениджъра на тима.

Впоследствие от ФА са предоставили на Манчестър Сити допълнителни 19 отличия, за да може клубът да ги разпредели сред останалите футболисти и треньори. Вероятно един от тези медали е бил връчен на Илкай Гюндоган.