Орибе Пералта, който се превърна в герой за олимпийския отбор на Мексико вкарвайки два гола на Бразилия на финала, изяви желание да играе в Англия. 28-годишният нападател смята, че Европа му подхожда и би играл рамо до рамо с Хавиер Ернандес в Манчестър Юнайтед.

„Европа ми подхожда: Англия, Италия или Испания – има достатъчно опции. Чувствам се добре в Мексико, но нашият футбол е различен от този, който се играе в големите първенства. Опитът в тях може да промени живота ти, но аз съм щастлив да играя в страната си”, сподели Пералта след спечелването на златните медали в Лондон.

„Много специално е да спечелиш на „Уембли“. Това е най-известният стадион в света. С удоволствие бих дошъл, за да играя в Англия. Ние показахме, че можем да бъдем равностойни на английските тимове и да постигаме добри резултати срещу тях“, добави мексиканецът.

„Чичарито е вдъхновение за нас, с головете, които бележи, и ние искаме да бъдем като него. Той вкара толкова много важни попадения за Манчестър Юнайтед“, каза още Пералта.