ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Скандал се заформи в съблекалнята на Ливърпул. Той беше предизвикан от 19-годишния испански халф Сусо, който нарече своя съотборник и сънародник Хосе Енрике – гей.
 
Всичко тръгна от снимка на Хосе Енрике, публикувана в “Туитър”, на която се вижда, че левият бек на “червените” се е подложил на процедура за избелване на зъбите. Освен това според Сусо съотборникът му има психически проблеми.
 
“Какво по дяволите прави той? Този пич е гей... Той има психически проблеми. Прави всичко друго, но не и да играе футбол”, написа Сусо на профила си в социалната мрежа и публикува снимката на Хосе Енрике.
 
Въпреки че написаното от Сусо бързо е било изтрито, това не е останало незабелязано. Сега Футболната асоциация започва разследване срещу младия испанец за хомофобия. Любопитното е, че Ливърпул беше първият клуб във Висшата лига, който подписа петиция за равни права на гейовете и започна кампания “Изритай хомофобията от футбола”.
 
Сусо е поредният играч от Висшата лига, който може да бъде наказан заради коментарите си в социалните мрежи. От началото на година различни публикации доведоха до санкции на Рио Фърдинанд, Ашли Коул и Емануел Фримпонг.

781.jpg