Високопрофилни телевизионни канали от цялата планета ще излъчват стартиращото днес европейско първенство за девойки до 17-годишна възраст, на което страната ни е домакин, съобщават от БФС. Както е известно, България открива програмата на турнира с двубой срещу Португалия от 14:00 часа на стадион "Дружба" в Добрич, като сблъсъкът ще бъде предаван онлайн в страницата на Българската национална телевизия, официален носител на правата за шампионата.

На територията на Латинска Америка европейското ще може да се следи по ESPN; правата за Съединените щати са собственост на Univision, Sport1 ще предава мачовете на Германия на територията на страната, а полуфиналите и финалът ще се излъчват на живо и в каналите на Sportklub на целия Балкански полуостров.

Срещите в Албена, Добрич и Каварна са привлекли интереса също така на ORF (Австрия), CCTV (Китай), DR/TV2 (Дания), BBC (Англия), Charlton (Израел), NOS (Холандия), beIN Sports (Близкия Изток и Северна Африка), RTP (Португалия) и TVE/RNE (Испания). Двубои ще се предават и пряко в официалния YouTube канал на УЕФА.

За повече информация следете страницата на първенството във Facebook.