Райън Гигс е един от малкото играчи в сегашния тим на Манчестър Юнайтед, взели участие в победния финал срещу германския гранд през 1999 г. Тогава с два късни гола на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер “червените дяволи” спечелиха с 2:1 в Барселона. Сега Гигс е в групата на тима за гостуването в Мюнхен.

“Не мога да повярвам, че са минали 11 години. Това бе един от най-вълнуващите моменти в живота ми. Престоящият мач ще върне много спомени. Отново ще се опитаме да победим, но се надявам да не е толкова инфарктно, както през 1999 г.”, твърди Гигс.

Успехът на “Камп Ноу” е единствената победа на Манчестър Юнайтед над баварците в седем мача. Последният сблъсък между двата тима бе през 2001 г., когато Байерн спечели и двата четвъртфинала с по 1:0.

“Малко съм изненадан от общия баланс в мачовете между двата отбора, но тези срещи винаги са мното трудни. Срещу германски противници никога не е лесно, а пък срещу водещ отбор още повече”, разкрива Райън Гигс.

“Ния сме печелили КЕШ/ШЛ три пъти, а Байерн – четири пъти. Говорим за мач между два отбора с велика история, много опит и  невероятни играчи. Надявам се да се получи невероятен спектакъл”, заяви уелсецът.

Според Гигс настоящият състав на баварците е далеч по-техничен от силовия стил, който практикуваше тимът на финала през 1999 г.

“Отборът срещу който играхме през 1999 г. бе много здрав. Физическите му сили на футболистите не се изчерпваха през целия мач. Сегашният тим е много по-разнообразен. Имат Франк Рибери и Ариен Робен, както и други играчи, способни сами да разрешат изхода от мача. Нашият баланс в Европа в последно време е добър и ако играем на върха на възможностите си можем да покажем невероятен футбол”, завършва Гигс./БЛИЦ