Легендарният Райън Гигс разочарова настоящата звезда на Манчестър Юнайтед, след като не го включи в своя идеален отбор. Португалецът е смятан за най-добрия в тима в последните няколко години, но на неговото място Гигс е посочил Дейвид Бекъм.

Изключението на Райън е, че е посочил двама вратари – Петер Шмайхел и Едвин ван дер Сар. “Петер е един от най-добрите футболисти, с които съм играл. Той е роден победител, който е спасявал Юнайтед. Сега обаче играя с Едвин, това са двамата най-добри вратари", казва Гигс.

В защита уелсецът е посочил Гари Невил, Яп Стам, Рио Фърдинанд и Денис Ъруин. В халфовата линия намират място Бекъм, Пол Скоулс и Рой Кийн, които бяха част от състава постигнал требъл през 1999 година.

“Той прави неща, които аз не мога. Когато топката е в него, винаги има опасност, че ще вкараме гол, просто той е един от най-добрите”, казва уелсецът по адрес на Пол Скоулс. В нападение са Ерик Кантона и Уейн Рууни.

“Това са съвсем различни играчи, от различни страни, но и двамата са дали толкова много на отбора”, завършва легендарният Гигс./БЛИЦ

Единадесеторката на Гигс
Вратари: Петер Шмайхел/Едвин ван дер Сар
Защитници: Гари Невил, Яп Стам, Рио Фърдинанд, Денис Ъруин
Полузащитници: Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, Рий Кийн, Райън Гигс
Нападатели: Ерик Кантона, Уейн Рууни