Известният германски специалист Ралф Рангник изненада всички с решение за бъдещето си, след като през последната година беше гласен за треньорските постове в редица известни футболни клубове като Байерн, Челси, Милан, Тотнъм и др.

63-годишният Рангник беше обявен за новия шеф на дирекция „Спорт и развитие“ на Локомотив (Москва), след като подписа тригодишен договор. Най-интересното е, че преди година Професора започна работа като футболен консултант и първият му клиент също беше от руската столица – Спартак.

„Създадох дружество за футболни консултации. Не става дума само за промоция на футболисти от търговска гледна точка. Аз отварям възможности за развитие на треньори, играчи, ръководители и експерти“, заяви Рангник пред „Зюддойче Цайтунг“ през 2020 г.

Малко след това дойде е първата му поръчка – да направи качествен анализ на Спартак (Москва). С неговото завършване беше направена презентация на резултатите в руската столица.

Изглежда за работата на бившия треньор на Щутгарт, Шалке 04, Хофенхайм и РазенБалшпорт (Лайпциг) бързо се е разчуло из Москва и съвсем резонно е дошла офертата на Локомотив, която е била приета от германския специалист.