Ръководството на кипърския Антортозис се спря на германеца Марко Хабер за поста технически директор на клуба. Намирането на човек за длъжността бе едно от решенията, взети на заседанието на управата в сряда.
 
39-годишният Хабер е бивш германски национал и има петгодишен опит като футболист в Кипър. В периода 2002-07 г. той носи екипите на Омония, Анортозис и Неа Саламина.
 
От юни 2009 г. Хабер работи като част от треньорския щаб на Кайзерслаутерн. Преди това е бил спортен директор на Огерсхайм. Преговорите между немеца и ръководството на Анортозис тепърва предстоят.
 
Ако се стигне до назначението на 39-годишния германец,  той ще бъде началник на българския треньор на тима Станимир Стоилов. Хабер е имал сблъсък с асистента на Мъри Цанко Цветанов на футболния терен преди 20 години.
 
На 17 септември 1991 г. Марко Хабер е титуляр за Кайзерслаутерн срещу Етър в първи мач от първия кръг на КЕШ. В стартовите 11 на “виолетовите” пък е Цанко Цветанов, който завършва мача с жълт картон. Немците печелят с 2:0 на “Фриц-Валтер-Щадион”. Реваншът във Велико Търново на 2 октомври завършва 1:1, но Хабер не играе. Цветанов записва нови 90 минути./БЛИЦ