Легендарният Джовани Трапатони е изненадващият вариант за треньор на Ливорно, ако клубът се раздели с Давиде Никола, твърдят италианските медии.
 
Има голяма вероятност Ливорно да уволни Никола, след като тимът спечели само една точка в последните си 8 мача, а вчера загуби и с 0:3 от Парма у дома.
 
Другите варианти за треньорския пост на стадион “Армандо Пики” са Доменико ди Карло и Серсе Козми. Според информациите от Италия обаче президентът на Ливорно Алдо Спинели е говорил вече с Джовани Трапатони.
 
Големият специалист, който през март ще навърши 75 години, в момента е безработен, след като напусна националния отбор на Ейре. Той обаче не мисли да се пенсионира.
 
Трапатони не е бил начело на тим от Серия “А” от 2000 г., когато води Фиорентина. След това той работи в чужбина – Бенфика, Щутгарт, Ред Бул Залцбург и Ейре.
 
Варианти пред Джовани Трапатони бяха националните отбори на Мексико и Парагвай. Той беше сред възможностите за нов треньор на Лацио, но съперникът на Лудогорец в Лига Европа се спря на Еди Рея.