Ювентус има намерение да назначи бившия национал Джанлука Виали за свой президент, твърдят италианските медии. Собствениците на “Старата госпожа” са недоволни от работата на Жан-Клод Блан, който преди година наследи на поста Джовани Коболи Джили.

Блан бе сериозно критикуван за начина, по който се раздели с чиро Ферара. В началото на този месец той бе на ваканция във Франция докато Ювентус загуби с 0:3 от Удинезе. Според информациите босът Джон Елкан иска тотална смяна на ръководните длъжности на всяко ниво. Той ще започне с назначаването на Виали като президент.

Преди време бившият нападател е бил търсен клуба като вариант за наследник на Ферара, но отклонил предложението, въпреки че бил поласкан от интереса. Виали е сред любимците на семейство Аниели и вероятно ще бъде назначен за президент на клуба, докато Марчело Липи ще стане технически директор.

Предполага се, че “бианконерите” обмислят възможността да назначат Амедео Карбони за спортен директор. Той работеше заедно с Рафаел Бенитес във Валенсия. Испанецът е топфаворит в клуба за наследник на Алберто Дзакерони след края на сезона./БЛИЦ