Българският нападател Андрей Гълъбинов и Ливорно изтърваха домакинската победа над Виченца в 41 кръг на Серия „Б“. Двата тима направиха 1:1, а гостите стигнаха до точката с гол от дузпа в добавеното време.
 
Вантаджато даде аванс на Ливорно в 33-ата минута, а Гълъбинов, който започна мача като резерва се появи в игра в 89-ата минута на мястото на голмайстора. Във втората минута на добавеното време Виченца спечели дузпа, реализирана от Коко.
 
Така Ливорно събра 59 точки и е на седмо място в класирането. Тимът на Гълъбинов обаче ще трябва да изчака изиграването на последния кръг, когато ще станат ясни отборите за плейофите за класиране в Серия „А“. В квалификациите участват отборите, завършили между трето и осмо място. Виченца за момента е четвърти с 65 точки.
 
Валери Божинов остана резерва за Тернана при победата с 2:1 като гост на Модена. Победата гарантира на Тернана, че няма да изпадне директно, тъй като има четири точки повече от Читадела. Тимът на Божинов е 16-и с 48 точки, на две пред Ентела и Модена, които са на местата, даващи право на участие в плейофи за оставане в Серия „Б“.