Българският нападател Андрей Гълъбинов продължава със силните си изяви в Серия “Б”. 24-годишният българин, който е собственост на елитния Ливорно, се отличи с асистенция за Авелино при победата с 2:1 над Юве Стабия в мач от 14 кръг.
 
В седмата минута на мача Гълъбинов асистира за попадението на Ерос Скиавон, а минута преди почивката Луиджи Касталдо удвои аванса на Авелино. Сергиу Сучио върна едно попадение за Юве Стабия десет минути преди края на мача.
 
С този успех Авелино събра 27 точки и се израви с лидерите в класирането Палермо и Емполи, а в следващия кръг гостува на шестия в подреждането Кротоне. Юве Стабия е последен в класирането с едва 7 точки.
 
Андрей Гълъбинов е основният голмайстор на Авелино до момента в шампионата. 24-годишният българин има 6 гола за 13 мача. Нападателят е потомък на спортна фамилия. Дядо му Андрей Гълъбинов е бивш волейболен национал, също както и баща му Асен. Майка му Полина, бивша волейболистка, е дъщеря на Йордан Филипов – легендарен вратар на ЦСКА и националния отбор.