Авелино победи трудно Емполи с 1:0 като гост в първи мач от 27-ия кръг на италианската Серия “Б”. Единственото попадение беше дело на Армандо Ицо в 57-ата минута. Гостите бяха улеснени и от това, че съперникът им игра през по-голямата част от второто полувреме в намален състав. В 64-ата минута втори жълт картон получи френският защитник Винсент Лаурини. В 85-ата минута пък беше изгонен с директен червен картон съотборникът му Даниеле Кроче.

Новият нападател на националния ни отбор Андрей Гълъбинов се появи на терена в 57-ата минута за Авелино. Българинът смени белгиеца Беноа Ладриер, но не се отличи с нещо особено за краткия си престой на терена. В 80-ата минута получи и жълт картон за разкарване на топката.

Както е известно, Андрей остави много добри впечатления в първия си мач за България. Голмайсторът на Авелино игра 45 минути при победата с 2:1 срещу Беларус, като създаде доста опасности пред вратата на гостите, а и нацели гредата.

Авелино е на четвърто място във временното класиране с 44 точки. Лидер е Палермо с 47, пред Емполи 45, Виртус Ланчано с 44. В елита на Италия влизат директно първите два отбора, а следващите 6 играят плейофи.