Андрей Гълъбинов продължава с отличните си изяви по терените в Италия, реализирайки 14-ото си попадение от началото на сезона в Серия "Б". Българинът вкара гол при атрактивното реми 3:3 срещу Трапани в мач от 39-ия кръг на първенството. 25-годишният таран вкара за 2:1 секунди преди почивката, но това се оказа недостатъчно за победата. Луиджи Касталдо даде отличен старт на домакините с гол още във 2-ата минута, но Матео Манкузо изравни в 28-ата от дузпа.

Джовани Абате след час игра отново възстанови равенството след попадението на Гълъбинов. Касталдо в 67-ата минута се разписа за 3:2, а Манкузо във 2-ата минута на добавеното време фиксира крайното 3:3.

Авелино остава в битката за плейофите към така мечтаното класиране в Серия "А". Победата остави шансове на Авелино да се класира за плейофа, чийто победител се изкачва в елита. Тимът от Южна Италия има 56 точки от 39 кръга и заема 10-ото място. Лидерът Палермо вече си гарантира връщането в Серия "А" преди седмица, а Емполи е много близо до същото след няколко години във втора дивизия. Авелино е един от кандидатите за третата квота.