Агенция БЛИЦ продължава да улеснява своите читатели, предоставяйки им възможност да наблюдават всичко от света на спорта. Само с нашия екип може да гледате директно всякакви спортове от различни точки на планетата.
 
Акцентът днес е върху започващия турнир от Големия шлем - „Уимбълдън“. Своето участие още в първия ден стартират българските тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Срещата на Пиронкова с Белинда Бенчич, която в събота триумфира на турнира в Ийстбърн, е втори от програмата на корт № 18 и ще започне след 15:00 часа.
 
Григор Димитров, който преди година игра полуфинал на „Уимбълдън“, стартира срещу аржентинеца Федерико Делбонис. Това е първа среща между двамата. Мачът е трети в програмата на корт № 1 и ще започне след 18:00 часа.
 
Спортната програма за деня не предлага особено интересни събития. В 02:30 часа след полунощ е първият полуфинал от Копа Америка, в който сили ще премерят домакините от Чили срещу съседите си от Перу. С нас ще може да гледате още футбол от първенствата на Исландия, Литва, Норвегия, Швеция и Финландия.
 
ТЕНИС
13:30 часа Турнир от Големия шлем „Уимбълдън“ - ТУК
 
ФУТБОЛ
18:30 часа (Финландия, Вейкауслига) Интер (Турку) – ХИК Хелзинки – ТУК
20:00 часа (Литва, „А“ Лига) Сяуляй – Стумбрас – ТУК
20:00 часа (Норвегия, втора дивизия) Берум – Бран – ТУК
20:00 часа (Норвегия, втора дивизия) Фредерикстад – Йерв – ТУК
20:20 часа (Швеция, Суперетан) Йонкьопинг – Дегерфорс – ТУК
22:15 часа (Исландия, Урвалсдейлд) Кефлавик – Стярнан – ТУК
 
На 30 юни (вторник)
02:30 часа (Копа Америка) Чили – Перу - ТУК