Агенция БЛИЦ ще предостави на своите читатели възможност да гледат с картина седемте най-интригуващи мача от днешната програма в груповата фаза на турнира Лига Европа. Както е известно, днес са срещи от втория кръг на надпреварата.

Програмата започва с мачовете от Група “H”, които стартират в 19:00 часа. Първият от тях е Нефтчи (Баку) - Интер. Това ще е историческо първо гостуване на италиански тим в Азербайджан, а Нефтчи е първият отбор, който представлява страната си в груповата фаза на европейски клубен турнир. Другата среща от тази група е Рубин (Казан) – Партизан, като тук титуляр за гостите се очаква да бъде българският национален бранител Иван Иванов. Срещите от Лига Европа в Русия и Азербайджан стартират по-рано заради часовата разлика и климатичните условия.

От 20:00 часа започват мачовете Панатинайкос – Тотнъм от Група “J” и Хелзингборг – Твенте от Група “L”, като във втората среща се очаква вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов да пази на вратата на холандския тим.

Последната порция мачове е от 22:05 часа, като това са Ливърпул – Удинезе от Група “А”, Борусия (Мьонхенгладбах) – Фенербахче от Група “C” и ПСВ Айндховен – Наполи от Група “F”. Българският национал Станислав Манолев едва ли ще се появи в игра за “филипсите” срещу Наполи, тъй като от началото на сезона твърде рядко получава шансове за изява от наставника Дик Адвокаат.

МАЧОВЕТЕ НА ЖИВО ДНЕС

19:00 часа: Група “H”, Нефтчи (Баку) – Интер
19:00 часа: Група “H”, Рубин (Казан) – Партизан
20:00 часа: Група “J”, Панатинайкос – Тотнъм
20:00 часа: Група “L”, Хелзингборг – Твенте
22:05 часа: Група “А”, Ливърпул – Удинезе
22:05 часа: Група “C”, Борусия (Мьонхенгладбах) – Фенербахче
22:05 часа: Група “F”, ПСВ Айндховен - Наполи

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ