Агенция БЛИЦ продължава да улеснява своите читатели, предоставяйки им възможност да наблюдават всичко от света на спорта. Само с нашия екип може да гледате директно всякакви спортове от различни точки на планетата.

Днес акцентът е провеждащото се в Щутгарт световно първенство по художествена гимнастика. Българките Невяна Владинова и Мария Матева ще представят страната ни в многобоя индивидуално, след като вчера се класираха за финала. Нашите красавици трябва да покажат най-доброто, на което са способни, за да бъдат сред първите 15 гимнастички, които ще получат право да са част от Олимпийските игри в Рио де Жанейро следващата година. Точно в 17:00 часа Мария Матева ще открие голямата битка със стартов номер 1, със съчетание с обръч, Владинова е с номер 9 и също започва с обръч. Финалът в многобоя ще се излъчва директно по БНТ HD.

Българско участие ще има и във финалния турнир от Диамантената лига в Брюксел. Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Габриела Петрова е една от записаните в стартовия лист осем състезателки в дисциплината троен скок. Турнирът започва в 21 часа.

С БЛИЦ също така ще може да гледате футбол, други спортове, както и тенис. Полуфиналите в женската схема на US Open предстоят тази вечер. От 18:00 часа ще видим първо срещата между Симона Халеп и Флавиа Пенета, след която ще започне и двубоят между Серина Уилямс и Роберта Винчи. Полуфиналите при мъжете ще започнат в полунощ. Първо на корта излизат Новак Джокович и Марин Чилич, след което е битката между Роджър Федерер и Стан Вавринка.

Футбол
19:00 часа - Полша, Екстракласа: Лехия (Гданск) - Корона (Киелце) - ТУК
19:00 часа - Украйна, Висша лига: Металист (Харков) - Шахтьор (Донецк) - ТУК
19:30 часа - Германия, Втора Бундеслига: Кайзерслаутерн - Фрайбург - ТУК
19:30 часа - Германия, Втора Бундеслига: Зандхаузен - Бохум - ТУК
21:30 часа - Германия, Бундеслига: Борусия (Мьонхенгладбах) - Хамбургер - ТУК
21:30 часа - Испания, Примера дивисион: Леванте - Севиля - ТУК
21:30 часа - Франция, Лига 1: ПСЖ - Бордо - ТУК
21:30 часа - Италия, Серия "А": Пескара - Перуджа - ТУК
21:45 часа - Англия, Чемпиъншип: Рединг - Ипсуич - ТУК
22:30 часа - Португалия, Примейра лига: Бенфика - Беленензес - ТУК

Художествена гимнастика
17:00 часа - Световно първенство в Щутгарт - индивидуален многобой, поток "Б" с участието на Невяна Владинова и Мария Матева - ТУК
20:30 часа - Световно първенство в Щутгарт - индивидуален многобой, поток "А" - ТУК

Тенис
18:00 часа
- US Open - ТУК,  ТУК и ТУК

Лека атлетика
21:00 часа - Диамантена лига в Брюксел - ТУК

Колоездене
17:00 часа - Обиколка на Испания - ТУК
23:30 часа - Гран При Квебек - ТУК