Бившият селекционер на националния отбор на Англия Глен Ходъл се извини за шеговитото си изказване по време на двубоя между Фулъм и Челси. Мачът от Висшата лига се игра в понеделник и завършил 0:0.
 
Ходъл коментираше в пряко предаване за "Скай Спортс" и след лошо отиграване на Фернандо Торес през второто полувреме си позволи лека закачка.
 
"Когато не се получава, просто не се получава. Топката се удря в гърдите му, в коляното му и в петата му. Все едно гледам китайския футболист Ний Шин Тоу", подметна в ефир Ходъл.
 
В буквален превод "Ний Шин Тоу" означава "Коляно Пищял Пета" и се използва на жаргон от англичаните за непохватен футболист.
 
Още във вторник Ходъл се извини за изказването си, явно повлиян от смелите ръководителски решения в Скайп Спортс, откъдето бе уволнен дългогодишният скъпоплатен коментатор Анди Грей заради сексистките си изказвания.
 
"Мога да се извиня на този, когото обидих. Не съм целял да обидя някого. Това е стар израз във футбола и аз разбирам, че нямам право да изричам подобни неща в ефир", каза Ходъл.
 
Едно от момчетата на сър Боби Робсън от шампионата на планетата в Италия през 1990 година си навлече гнева на цяла Англия през 1999 година, когато в своята автобиографична книга спомена, че "хората с физически проблеми плащат данък за грехове от предишен живот".
 
Тогава Ходъл предизвика бурен медиен скандал и репутацията му на Острова се срина, а с това и мениджърската му кариера. Два дни, след като потвърди мнението си пред английската преса, над 90% от обществеността в Англия поиска оставката на Ходъл, който по това време беше национален селекционер на "Трите лъва". Глен отказа да напусне, но часове по-късно английската футболна федерация го уволни.