Треньорът на Байерн Юп Хайнкес въведе строги правила за спазване на дисциплината по време на подготвителния лагер в Катар. 67-годишният специалист дори наложи глоба на Бастиан Швайнщайгер и Тони Кроос, тъй като по време на тренировка те били с бели, а не с черни чорапи, каквито били изискванията.

„Ние имаме една обща цел. Нуждаем се от дисциплина. Започваме от еднаквите за всички чорапи”, се скарал Хайнкес на събраните около него играчи. След това наставникът заръчал на капитана Филип Лам да определи колко висока да бъде глобата за провинилите се и да им я обяви. Това обаче така и не се случи, а на следващата тренировка Швайнщайгер и Кроос бяха с черни чорапи.

„Харесва ми начинът, по който нашият треньор направлява нещата”, коментира пък босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Вече имам чувството, че съм напълно възстановен и готов за игра. 2012 година беше много интензивна и изпълнена с много травми. През тази година целта е да станем шампиони на Германия и да се опитаме да спечелим и другите две надпревари. Усещам глада за трофеи. Ние тренираме интензивно, на едно много високо ниво", сподели Швайнщайгер след тренировката.

При единствения свободен следобед за играчите вчера те имаха право сами да си изберат какъв цвят чорапи да носят. Днес от 18:30 часа българско време баварците ще изиграят контрола срещу един от конкурентите си в Бундеслигата Шалке 04.