След нарушение на трудовото и гражданското законодателство на Русия отборът на Кубан (Краснодар) бе наказан с глоба в размер на 2 милиона рубли (70 000 долара), съобщават местните медии. Освен това спортният директор Сергей Дороченко и помощник-треньорът Никола Хлистунов са извадени от футбола до края на сезон 2011/2012.

Причината за наложените наказания на руския клуб е разтрогването на договора на черногореца Никола Калезич. Нападателят твърди, че е бил пребит от мутри и заплашван с пистолет с цел договорът да бъде прекратен по негово желание и той да няма право на никакви неустойки.

Калезич подал жалба до Руския футболен съюз, а при разглеждането й от Комисията по етика и право от Кубан напълно отрекоха да са използвали силови методи, за да накарат играча да разтрогне. Самият Никезич не присъства на заседанието, като предложи да участва чрез конференция през интернет от посолството на Черна гора в Москва. От клуба имат право да повдигнат обвинение за клевета в съда срещу черногореца, ако сметнат, че думите му са лъжа. /БЛИЦ