Нова глътка въздух си взе Киево в борбата за оцеляване. Веронци спечелиха с 2:0 гостуването си на Дженоа, благодарение на което събраха 29 точки от 27 мача за 15-ото място. И двата гола отбеляза Алберто Палоски. Бившият нападател на Милан се разписа в 49-ата и 68-ата минута. Тимът от Генуа пък е седми с 37 точки.

В същото време Парма бе разбит с 1:4 при визитата си на Сасуоло. Никола Сансоне изведе домакините напред в 24-ата минута, но две по-късно Анди Лила шокира с изравнително попадение. Натискът на Сасуоло им се отблагодари и в 36-ата Сансоне отново отбеляза за 2:1.

След почивката гостите останаха с човек по-малко. Антонио Миранте направи дузпа, която Доменико Берарди превърна в гол за 3:1. Крайното 4:1 бе оформено в 65-ата с попадение на Симоне Мисироли. С успеха Сасуоло вече е на 13-а позиция с 32 т. Парма е сигурен изпадащ с 9 т. на дъното и два мача по-малко.

В друг двубой от днес Аталанта и Удинезе не успяха да си отбележат. Тимът от Бергамо е точно над чертата с 25 т., докато гостите от Удине са с 32 на 12-ата позиция.