Отборът на Фиорентина до 19 години загуби болезнено финала за Купата на Италия в тази възрастова група. Трофеят отиде в ръцете на Рома. „Виолетовите“ паднаха с 1:2 след продължения, като редовното време завърши при резултат 0:0.

Българският талант Димо Кръстев беше ключова фигура за Фиорентина. Той започна като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал.

Именно негов гол в 97-ата минута беше последната надежда за „Ла Виола“ поне да докарат двубоя до изпълнение на дузпи.

След нулево първо полувреме, четвърт час преди края на срещата задачата на символичните домакини се усложни многократно, след като Пиетро Комуцо беше изгонен с втори жълт, респективно червен картон.

До изтичането на редовните 90 минути обаче римските „вълци“ не успяха да се възползват от численото си преимущество. Така се стигна до продължения.

В 92-рата минута Рома поведе. Джулио Мизитано се разписа и римляните сякаш си помислиха, че всичко е решено.

Само пет минути по-късно Димо Кръстев, който получи капитанската лента, върна интригата с пълна сила. Младият българин беше намерен с центриране от пряк свободен удар. Той изскочи зад защитата на Рома и с глава от близка дистанция порази целта за 1:1.

В 114-ата минута обаче Рома си върна преднината. Гъркът Димитриос Керамицис беше големият герой, защото с неговия гол купата се насочи към италианската столица. Фиорентина нямаше сили и време да реагира.