Бенфика и ПСЖ завършиха 1:1 в мач от третия кръг на група H в Шампионската лига. Голът за парижани бе дело на Лионел Меси (22) след асистенция на Неймар. Данило обаче си отбеляза автогол в 41-ата минута и донесе точа на домакините.

Неймар стреля след рикошет в наказателното поле в 50-ата минута, обаче топката срещна напречната греда.

Рафа Силва се промъкна през защитата на ПСЖ в 81-ата минута и стреля от близко разстояние, а Донарума отново бе герой за своя тим с прекрасно спасение.

След ремито ПСЖ запазва първата позиция със 7 точки. Бенфика е втори със същия актив, но с по-лоша голова разлика.

В другия мач от групата Ювентус победи Макаби Хайфа с 3:1 и записа първа победа в турнира този сезон. За гостите от Хайфа 60 минути на терена бе бившият нападател на Лудогорец Мавис Чибота.

"Старата госпожа" поведе с гол на Адриен Рабио (35), който получи подаване от Анхел ди Мария и с удар в горния десен ъгъл остави вратаря безпомощен.

Скоро след почивката Ди Мария подаде към Душан Влахович (50), който хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0. Четвърт час по-късно попадение на сърбина не бе зачетено заради засада.

Макаби върна едно попадение чрез Дийд Давид (75) сам срещу вратаря, но Адриен Рабио (83) с глава вкара втория си гол и реши всичко в мача след нова асистенция на Анхел Ди Мария.

С успеха „бианконерите“ вече са на 4 точки зад ПСЖ и Бенфика. Макаби все още няма точки в актива си.

Група H (класиране в групата)
22:00 часа Ювентус – Макаби (Хайфа) 3:1
1:0 Адриен Рабио (35), 2:0 Душан Влахович (50), 2:1 Дийд Давид (75), 3:1 Адриен Рабио (83)

22:00 часа Бенфика - ПСЖ 1:1
0:1 Лионел Меси (22), 1:1 Данило (41-автогол)