Бразилия победи Еквадор с 1:0 в световна квалификация в зона КОНМЕБОЛ. Прецизен далечен удар на Родриго беше достатъчен за първия успех на „селесао“ от почти една година в пресявките за Мондиал 2026.

За последно бразилците бяха спечелили световна квалификация на 13 септември 2023 г. - 1:0 като гост на Перу. След това бяха записани едно равенство и три загуби.

Родриго реализира единствения гол в мача в 30-ата минута след асистенция на Лукас Пакета. Крилото на Реал (Мадрид) овладя топката с левия си крак, прехвърли я на десния и от 20-метра стреля точно във вратата.

След разочароващото представяне на Копа Америка 2024, където отпадна на четвъртфиналите, отборът на Доривал Жуниор направи всичко възможно, за да зарадва феновете си на стадиона Куритиба.

Еквадор обаче въобще не улесни домакините. Най-добрият шанс за гол на гостите дойде в добавеното време на първото полувреме, когато халфът на Челси Мойзес Кайседо се озова сам срещу Алисон, но вратарят на Ливърпул направи отлично спасяване.

С трите спечелени точки Бразилия се изкачи до четвърто място в класирането на квалификационната група на Южна Америка. „Селесао“ е с 10 точки, докато Еквадор вече е шести с осем. Първите шест тима се класират директно за Мондиал 2026, а седмият ще играе бараж. Следващият мач на бразилците е на 11 септември в 3:30 часа сутринта българско време, когато гостува на Парагвай. Малко по-рано в същия ден Еквадор приема Перу.