Женски организации в Украйна спретнаха гол протест заради очаквания наплив на проститутки по време на Европейското първенство, което ще се състои през 2012 година в бившата съветска република и Полша.
Шествието съвпадна с официалното откриванe на часовника, който отброява една година до старта на футболния форум.

Очаква се над 5000 жрици на любовта да се преселят в Украйна и Полша за еврофиналите. В Украйна ще действат главно девойки от бившия СССР, защото за останалите страни от Европа има визов режим.

Тези от България, Румъния и другите държави от Източна Европа ще атакуват Полша, защото имат едномесечен престой само при показване на лична карта.
 
Голите протести са нещо нормално за Украйна. Преди няколко месеца девойки се съблякоха, след като градската управа в Киев забрани на всички, които живеят в центъра на града, да простират на балконите си. Според градоначалниците чужденците щели да останат с лошо впечатление от долните гащи на украинките.

Според пресата в Киев обаче последните протести са били инспирирани и от самата сексиндустрия в страната, която разчита на сериозни приходи по време на европейското.

Проституцията в Украйна е добре уредена, но се действа единствено по телефона и девойките се доставят направо в хотела. Повечето от тях работят официално във фирми за придружителки ш чужденци.