Байерн (Мюнхен) се върна на върха в класирането на Първа Бундеслига след драматично равенство 3:3 с домакина Айнтрахт (Франкфурт) в централния мач от шестия кръг на шампионата на Германия.

Южнокореецът Мин-Джае Ким даде аванс на баварците в резултата, опъвайки от близко разстояние мрежата в 15-тата минута. Само седем минути по-късно обаче домакините изравниха с гол на Омар Мармуш, който нахлу в наказателното поле на мюнхенци и с безпощаден изстрел порази целта. Юго Екитике бе точен за 2:1 в 35-тата минута с удар от близка дистанция след отличен пробив и асистенция на Мармуш. Три минути по-късно обаче гостите изравниха за 2:2 след добавка на защитника Дайот Упамекано.

Осем минути след началото на втората част Микаел Олизе изведе Байерн напред с гол за 2:3 и баварците вече се виждаха победители, но в четвъртата минута на добавеното време Мармуш реализира шестото попадение в мача, лишавайки играчите на Венсан Компани от победата.

Така Байерн е с равни точки на върха в класирането с РБ Лайпциг, като двата тима са с по 14 точки след 4 победи и 2 равенства. Баварците обаче загубиха точки във втори пореден кръг в Германия, след като в предишния си мач завършиха 1:1 на "Алианц Арена" в Мюнхен с Байер (Леверкузен). Айнтрахт пък е трети с 13 точки.