Кристъл Палaс победи като домакин Уест Хям с 4:3 в зрелищно лондонско дерби от 34-ия кръг на Висшата лига. Сред зрителите на "Селхърст Парк" беше бившият треньор на ЦСКА Алън Пардю. Както е известно, 61-годишният английски специалист преди време беше мениджър още на "орлите" и "чуковете", които днес се вкопчиха в здрава битка, като радостта беше за домакините.
 
Началото на мача се забави с 15-ина минути заради проблем с турникетите на стадиона, заради който феновете не успяха да влязат навреме на трибуните.

Първото полувреме паднаха цели пет гола. В деветата минута Томас Соучек откри резултата за Уест Хям. Джаред Боуен центрира от корнер, а Maйкъл Олисе игра лошо с глава, като свали топката за чеха, който бе точен отблизо - 0:1. 

Домакините обаче реагираха като ужилени и бързо осъществиха обрат. В 15-ата минута Олисе се реваншира за грешката си, извеждайки много добре Джордан Аю, който стреля покрай Лукаш Фабиански – 1:1. В 20-ата Олисе центрира, Аю опита да засече с пета, но пропусна и топката стигна до Уилфред Заха, който стреля в далечния ъгъл. 

Десет минути след това Кристъл Палас дръпна с 3:1. Джефри Шлуп се озова сам срещу Фабиански и се разписа. 

В 35-ата Соучек центрира в наказателното поле на "орлите", където Михаил Антонио вкара за 3:2.

Второто полувреме двата тима си размениха още по едно попадение. В 63-ата минута домакините получиха дузпа, след като Агер задържа с ръка в наказателното поле Езе. Потърпевшият бе хладнокръвен от бялата точка за 4:2. 

В 72-ата Уест Хям си върна надеждите, след като намали на 4:3. Соучек отново отклони към далечната греда, а Агер прати топката с глава във вратата на домакините. До края на падна нов гол и Палас се поздрави с победата. Така възпитаниците на Рой Ходжсън направиха голяма крачка към спасението във Висшата лига, надделявайки над пряк конкурент за оставане в елита. "Орлите" се изкачиха на 11-ото място в класирането с 40 точки, изпреварвайки Челси. Уест Хям остава на 15-ата позиция с 34 т. - на пет от опасната зона.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Доволният Рой Ходжсън: